Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Το σχόλιο και η απάντηση της κας Καραβασίλη για το Δελτίο Τύπου της Ριζοσπαστικής Οικολογικής Συνεργασίας


Σχόλιο  για  την  απάντηση  της  Κας  Καραβασίλη  απο  την   Ριζοσπαστική  Οικολογική  Συνεργασία

Δεν αντιλαμβανόμαστε  τον προσωπικό τόνο στην απάντηση της κ. Γραμματέως στην καθ όλα πολιτική κριτική μας. Άλλωστε εύσημα και μόνο δώσαμε για το αγωνιστικό παρελθόν της.
Σαφώς  και είναι δικαίωμα της να επικαλείται το αριστερό της παρελθόν, αρκεί να μην κοιτά τον εαυτό της στον καθρέπτη και και να βαυκαλίζεται, πολύ περισσότερο να μην θέλει να μας επιβάλλει ως αριστερές τις τωρινές της επιλογές.
Εμείς θα επιμείνουμε στο βασικό πολιτικό που θίξαμε:
«  Τα στερνά όμως δεν τιμούν τα πρώτα !
Η κ. γραμματέας δεν μας είπε  τίποτε για αυτό που όφειλε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην   
περιβαλλοντική Πολιτική : Για την εκποίηση των φυσικών πόρων και των φιλέτων της Δημόσιας 
Πε περιουσίας...την καταστροφή του δασικού περιβάλλοντος, .... για τα αυθαίρετα,  τα καμένα 
που οικοδομούνται,  την καθυστέρηση των δασικών χαρτών,  τα κόλπα των κυβερνητικών βουλευτών με την δόμηση και τις παραβάσεις στις περιοχές NATURA».

 Δ  Δυστυχώς για αυτήν ,  ακούσαμε και αντιληφθήκαμε πολύ καλά.  Έμεινε στον εκθειασμό του νέου προϊστάμενου 
υπουργού της,  που τον χαρακτήρισε πολύ καλό μάνατζερ,  αφού με διαδικασίες φας τρακ προχωρά καθυστερήσεις χρχρόνων βελτιώνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα της ( αριστερής άραγε;) πολιτικής του Υπουργείου για το περιβάλλον .

Τέλος,  είναι για μας σαφές, πως όχι μόνο δεν μας είναι αδιάφορο, αλλά θα στεκόμαστε με σεβασμό σε  μια Ειδική γραμματέα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος  προσανατολισμένη στα ειδικά της καθήκοντα, συνεχίστρια των καλών της αγωνιστικών παρεμβάσεων και πρακτικών, που θα αφουγκράζεται τις ευαισθησίες και τα αιτήματα του οικολογικού και πεπεριβαλλοντικού κινήματος,  χωρίς όμως να δίνει άλλοθι στην περιβαλλοντοκτόνο Κυβερνητική Πολιτική! 
 

Η  απάντηση  της  Κας  Καραβασίλη  στο Δελτίο  Τ'υπου  της «Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας»

Προφανώς, ο συντάκτης του κειμένου απουσίαζε από τη συνεδρίαση είτε φυσικά είτε πνευματικά.
Όπως απουσίαζε και κατά τους αγώνες της Επιτροπής (Τμήμα) Οικολογίας του ΣΥΝ, από το 1989, όπου έγινε προσπάθεια να θεμελιωθούν ουσιαστικές αρχές αειφόρου ανάπτυξης εντός της αριστεράς, που κάποτε ήταν ο μόνος χώρος που μιλούσε για περιβάλλον, έχοντας πλήρη επίγνωση της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής που μας ενέπνεαν.
 Είναι λυπηρό ότι η εξέλιξη χρόνων ουσιαστικών αγώνων ευτελίζεται πλέον με μικροπολιτικές ατάκες, καταδικάζοντας την αριστερά στο περιθώριο των εξελίξεων!
Όσο για το αν "μπέρδεψα το ρόλο" μου, μάλλον δεν έχετε ενημέρωση για τους αγώνες που συνεχίζονται καθημερινά στο ΥΠΕΚΑ, χωρίς προσωπικές εκπτώσεις, μέσα στη δύσκολη συγκυρία, μένοντας συνεπής στις προσωπικές μου αρχές, μέσα από την εμπειρία και την ωριμότητα, τις οποίες δεν έχω στιγμή προδώσει!
 Όσον αφορά στο τι ΔΕΝ άκουσε ή τι ΔΕΝ αντιλήφθηκε ο συντάκτης του κειμένου σας, σας παραπέμπω στις βιντεοσκοπήσεις που έγιναν και συνοπτικά στο Δελτίου Τύπου του ΥΠΕΚΑ, της 13ης Ιουλίου.
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=1123&language=el-GR

Σχετικά  λίνκς

Η περιβαλλοντική πολιτική, η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περ. Συμβουλίου Στ.Ελλάδας και η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Μ. Καραβασίλη, ή...άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε.  

http://rizospastikisynergasia.blogspot.com/2011/07/blog-post_7794.html

Η ομιλία του Νίκου Στουπή στην Επιτροπή περιβάλλοντος του Περ.Συμβουλίου Στερεάς με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά και της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη

 http://rizospastikisynergasia.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου