Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Όχι στην μνημονική λογική-Όχι στις απολύσεις. Να τονωθεί η τοπική οικονομία. Να ανοίξουν οι δουλειές με προγραμματισμό, σχέδιο, και νέες θέσεις εργασίας

Με αφoρμή την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στις 27-7-2011, για ζητήματα ανεργίας, ο Νίκος Στουπής εκπρόσωπος της Παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ανάμεσα στα άλλα δήλωσε:
Η «Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία» αγωνιζόμαστε μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να μπουν φραγμοί στις απολύσεις. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την οικονομική και κοινωνική στήριξη των ανέργων, να αποδεσμευθεί η χώρα μας από το μνημόνιο και να χαράξει μια άλλη προοδευτική πορεία, με πλήρη και σταθερή απασχόληση, με ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων υπέρ του κόσμου της εργασίας. Σε ότι αφορά τις προτάσεις μας για ένα άμεσο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας, τόσο σε επίπεδο χώρας, αλλά και στην περιφέρειά μας, προτείνουμε:

•    Εκτεταμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για κοινωνικές υποδομές για να δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες επιπλέον θέσεις εργασίας.
•    Καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης για τα επιδοτούμενα από δημόσιους ή κοινοτικούς πόρους επενδυτικά σχέδια του ιδιωτικού τομέα, και υποχρέωση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
•    Την υιοθέτηση ενός σχεδίου για τον οικολογικό μετασχηματισμό του συνόλου της οικονομίας. Για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε τομείς της πράσινης οικονομίας. Τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής θα δημιουργήσουν  επενδύσεις στην καινοτομία, σε ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, στις ΑΠΕ, στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τομείς που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία πολλών πρόσθετων θέσεων εργασίας. Εδώ χρειαζόμαστε ένα σαφές σχέδιο, με επισήμανση τομέων και ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. 
•    Την κάλυψη όλων των κενών στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της πρόνοιας: νοσοκομεία, κέντρα υγείας, βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία, υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης κλπ. που θα δημιουργήσουν, δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις
•    Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και οι οποίες αποδεδειγμένα δημιουργούν πρόσθετη απασχόληση.
•    Τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία), που αποτελεί τη βάση για βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη

1 σχόλιο: