Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Νίκος Στουπής: Τρεις επίκαιρες ερωτήσεις για την Ν. Εύβοια και την νήσο Σκύρο

•    Να μην αλλάξει το καθεστώς χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στην  Σκύρο
•    Να μην καταργηθούν τα τελωνεία σε όλες τις Περιοχές της Ν. Εύβοιας
•    Να διατηρηθούν τα Ειρηνοδικεία Καρύστου και Αυλωναρίου


Τρεις επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη κ. Περγαντά με αντικείμενο κρίσιμα  θέματα που απασχολούν την Ν. Εύβοια και την Νήσο Σκύρο ,  κατέθεσε ο επικεφαλής  της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ -Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο», Νίκος Στουπής.

Πιο συγκεκριμένα τα θέματα αφορούσαν:
1.    Την διαφαινόμενη κατάργηση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του ειδικού καθεστώτος  χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας και τις παραμεθόριες Περιοχές
2.    Την σχεδιαζόμενη κατάργηση των τελωνείων σε Κάρυστο, Μαρμάρι, Αλιβέρι, Κύμη και Σκύρο
3.    Την προγραμματισμένη κατάργηση των Ειρηνοδικείων Αυλωναρίου και Καρύστου.

Κατά την παρέμβασή του στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Στουπής:
 Ανέδειξε την κρίσιμη αρνητική σημασία που έχουν οι συγκεκριμένες Κυβερνητικές προθέσεις  με την αναπτυξιακή προοπτική των Περιοχών που αναφέρονται ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες και αν ληφθεί υπόψη πως οι συγκεκριμένες Περιοχές εμφανίζουν διαχρονικά αναπτυξιακό έλλειμμα.
Τις συνέδεσε με τις επιπτώσεις που θα έχουν στην καθημερινότητα των Πολιτών και κατά πόσο επηρεάζουν την ορθολογική παροχή των Δημόσιων Υπηρεσιών προς αυτούς.
Αποκάλυψε την πολιτική διάσταση αυτών των ρυθμίσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις οριζόντιες μνημονιακές προβλέψεις Κτβέρνησης – ΔΝΤ –Τρόικας , χωρίς κάποια μελέτη ή κάποιον σχεδιασμό να μειωθεί ο Δημόσιος Τομές γενικά χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις τους στους Πολίτες.
Απαίτησε οργανωμένα ο Περιφερειάρχης και το Συμβούλιο να προχωρήσουν στην λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου που θα αποτρέψουν τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.
Τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο με την ομόφωνη απόφαση όλων των πλευρών του, έδωσε την συναίνεσή και εντολή του στην Εκτελεστική Επιτροπή και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη της γεωγραφικής ενότητας που αφορά το θέμα να πράξουν σχετικά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στουπής με την λήξη της συνεδρίασης δήλωσε:
« Η σημερινή στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτελεί μιαν αρχή και δείχνει έναν δρόμο για την αντιμετώπιση των συνολικών κοινωνικών προβλημάτων που επιφυλάσσει η συγκυρία. Δεν φτάνει. Αυτός ο δρόμος πρέπει να ακολουθηθεί με συνέπεια, κυρίως από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και να μην εξαντληθεί σε μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων. Το κυριότερο βέβαια είναι η επαγρύπνηση , εγρήγορση , μαζική και ενωτική κινητοποίηση των ίδιων των ανθρώπων που απασχολούν τα προβλήματα, η πολιτική απάντηση που σύντομα θα κληθούν να δώσουν συνολικά απέναντι στις εφαρμοζόμενες σήμερα πολιτικές.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου