Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ Νίκου Στουπή

ΔΗΛΩΣΗ Νίκου Στουπή 
Εφημερίδα  ΑΥΓΗ  28/9/2010

Oι δυνάμεις που εκφραζόμαστε πολιτικά από τον Συνασπισμό της Αριστεράς της Οικολογίας και των Κινημάτων, προχωράμε συντεταγμένα να δώσουμε την μάχη στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές, προσπαθώντας να καλύψουμε τον χαμένο πολιτικά χρόνο και,  προωθώντας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την συμφωνημένη Πολιτική στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ.
Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τις δυνάμεις της Αριστεράς και να συναντηθούμε με εκείνες τις δυνάμεις της Οικολογίας, των Κινημάτων, και αυτές που απελευθερώνονται από τον δικομματισμό- κυρίως αυτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ– που αντιστέκονται στην εφαρμογή του Μνημονίου.
Φιλοδοξούμε συμμετέχοντας σε μια εκλογική διαδικασία που αγγίζει τα όρια του πυρήνα εξουσίας του Κράτους, να αναδείξουμε τις διαχρονικά διαμορφωμένες πρωτοπόρες αντιλήψεις της Αριστεράς για την Δημοκρατική συγκρότηση και λειτουργία των θεσμών και του κράτους, για την αντίληψη της Αριστεράς γύρω από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, την Αποκέντρωση, τους θεσμούς Λαϊκής Συμμετοχής και Ελέγχου, το δημοκρατικό προγραμματισμό, την αειφορία, την περιφερειακή πολιτική. 
Φιλοδοξούμε  την συγκρότηση ενός δυναμικού μετώπου που θα συσπειρώνει τις δυνάμεις των κοινωνικών κινημάτων, των εργαζομένων, των ανέργων, του μαχόμενου αγροτικού κόσμου, των νέων,  των γυναικών, της επιστήμης, του πολιτισμού, ιδιαίτερα τις δυνάμεις του μαχόμενου Περιβαλλοντικού Κινήματος στην Περιοχή που δίνει μάχη ενάντια στην ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων.
Στόχος μας, είναι :
* να εκφράσουμε πολιτικά όλους αυτούς που σήμερα ασφυκτιούν από τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, που αισθάνονται να ωθούνται στο περιθώριο εξ αιτίας των επιπτώσεων που έχει εδικά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιφέρειας η καταναγκαστική πρόσδεση της χώρας στο νεοφιλελεύθερο Μνημόνιο.
* να εκφραστεί μια κατηγορηματική αντίθεση στην πολιτική με την οποία η περιφέρεια και η ύπαιθρος οδηγήθηκαν σε δραματική κοινωνική, παραγωγική και οικονομική υποβάθμιση από τις κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων.
* να βοηθήσουμε να ωριμάζουν οι  προϋποθέσεις για “μια αριστερή προοδευτική στροφή στα πράγματα του τόπου προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου