Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στήριξη περιφερειακού ψηφοδελτίου Στερεάς Ελλάδας απο κίνηση ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010


Στήριξη περιφερειακού ψηφοδελτίου Στερεάς Ελλάδας



ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εύβοια 30/9/2010

Εν όψει των εκλογών για την Περιφερειακή αρχή της Στερεάς Ελλάδας η κίνηση μας αφού μελέτησε τις διακηρύξεις και τα προγράμματα των υποψήφιων σχημάτων και σύμφωνα με τις αρχές και τα διακηρυγμένα χαρακτηριστικά που έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ , σχετικά με τις συγκεκριμένες εκλογές που έχουν έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση , και που πρέπει να είναι :
- Ισχυρό μήνυμα αντίθεσης και αντίστασης στις πολιτικές του μνημονίου που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ
- Την αντίθεση μας στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που στόχο έχει να αυξήσει τα βάρη στους πολίτες .
- Να αποδομηθούν με στοιχεία οι πολιτικές των αυτοδιοικητικών αρχών του δικομματισμού, όπως εφαρμόστηκαν .

και σύμφωνα με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι :

• Απλή αναλογική, έμμεση εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη, αποδοχή ψηφοδελτίων για συμμετοχή στις εκλογές χωρίς προϋποθέσεις. Δημοκρατική συγκρότηση δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.
• Κεντρική χρηματοδότηση με θεσμοθετημένους σταθερούς πόρους, κοστολόγηση και χρηματοδότηση της μεταρρύθμισης που θα γίνει αποδεκτή.
• Καμία απόλυση εργαζομένων.
Ακόμη στην παρούσα κρίση οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να γίνουν εργαλεία στα χέρια των πολιτών που θα αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα
της κρίσης και συγχρόνως θα πολεμούν ότι αποφασίζεται εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας των πολιτών και περισσότερο των ευπαθών ομάδων ( ανέργων, απόρων, νέων με επισφαλή εργασία ,χαμηλοσυνταξιούχων, μεταναστών κλπ).
Αποφασίσαμε την στήριξη της υποψηφιότητας του περιφερειακού «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-πολίτες ενάντια στο Μνημόνιο» με επικεφαλής τον Νίκο Στουπή.
Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο.
Τα γραφείο Τύπου της κίνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου