Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα στο υπό κατάληψη από άνεργους – απολυμένους – υπό απόλυση και εργαζόμενους της Εύβοιας Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Τα θύματα του Μνημονίου δεν ευθύνονται για την όποια κοινωνική αναστάτωση και δυσλειτουργία  της Διοίκησης.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι μνημονιακές δυνάμεις σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια πολιτικά υπόλογοι, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, για αυτές τις αντιδημοκρατικές εξελίξεις.
ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ !!!

Με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ στο υπό  κατάληψη από άνεργους – απολυμένους – υπό απόλυση και  εργαζόμενους της Εύβοιας Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας , για την βίαιη διακοπή του αγώνα τους , ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας  και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Νίκος Στουπής έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η συγ-Κυβέρνηση του μνημονίου και ο αρμόδιος Υπουργός τους μπορεί να είναι υπερήφανοι:
Επέβαλαν  στην Εύβοια τον «Νόμο» και την «Τάξη» που υπέθαλπαν  «τα άκρα» ( οι αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά τους εργαζόμενοι).
Η μνημονιακή Περιφέρεια μπορεί να νοιώθει ανακουφισμένη:
Το «κτίριο της» «απελευθερώθηκε» και πλέον είναι έτοιμη να «εξυπηρετήσει»   τις ανάγκες (;) των πολιτών της, υπό νέα Διεύθυνση.
Βλέπετε η με στρατιωτικό τρόπο σχεδιασθείσα και εφαρμοσθείσα επιχείρηση από τρεις Διμοιρίες ΜΑΤ ξημερώματα Τετάρτης, σήμερα,  «στέφθηκε από επιτυχία»:
Οι περίπου 15 όλοι και όλοι  εργαζόμενοι που εκείνη την ώρα  περιφρουρούσαν τον εδώ και 40 μέρες αγώνα τους να αναδείξουν τα τεράστια ατομικά και οικογενειακά προβλήματα επιβίωσης που υφίστα-νται ως θύματα της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής και της καταστροφής του παραγωγικού ιστού της Εύβοιας με το κλείσιμο σχεδόν όλων των εργοστασίων της, συνελήφθησαν, και το Διοικητή-ριο άνοιξε για τους Υπαλλήλους των Υπηρεσιών.
Νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα φοβίσουν, θα απογοητεύσουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους,
θα  κρύψουν την αδυναμία τους και τα συμπτώματα αποσύνθεσης που εμφανίζουν , θα προβληθούν ως   ισχυροί  και παντοδύναμοι. Πόσες αυταπάτες τρέφουν!  Τους έχουν πάρει χαμπάρι πως το σύστημα που οικοδομούν,  στηρίζουν  και υπηρετούν , καταρρέει, και πως θα τους συμπαρασύρει στην δίνη της κατάρρευσης τους.
Τα αποτελέσματα των ενεργειών τους θα γίνουν  μπούμερανγκ: Οι εργαζόμενοι θα χαλυβδώσουν ακόμα περισσότερο την ενότητα, την αποφασιστικότητα, το αγωνιστικό  φρόνημα και την αλληλεγγύη τους. Οι ίδιοι είναι τελικά που με την ταχτική που ακολουθούν και την πολιτική που εφαρμόζουν  θα  ξεση-κώσουν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και την κοινωνία σε έναν διαρκή αγώνα για την πολιτική ανατροπή της σημερινής κατάστασης που σπρώχνει να γίνει η χώρα μας και  ο Ευρωπαϊκός Νότος πειραματόζωο στις επιλογές του διεθνούς και εσωτερικού κεφαλαίου για εσωτερική υποτίμηση , κατά-ργηση ακόμα και των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, εκχώρησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περιορισμού των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και της Λαϊκής Κυριαρχίας. Θα επιβάλλουν προ-οδευτικές αριστερές λύσεις εθνικής σωτηρίας.
Οι εργαζόμενοι , ακόμα και αυτοί που παραπέμφθηκαν σε δίκη,  δεν έχουν σε τίποτα και σε κανένα να απολογηθούν για το δίκαιο του αγώνα τους και των μορφών πάλης  που επέλεξαν.
Στη δικάσιμο της κοινωνίας  οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να απολογηθούν:
--- Η συγ-κυβέρνηση  για την εύκαμπτη και πειθήνια στα κελεύσματα των τροικανών πολιτική κοινωνικού αφανισμού που εφαρμόζει
--- Οι αρμόδιοι Υπουργοί Εργασίας και Ανάπτυξης που σνόμπαραν, χλεύασαν, λοιδόρησαν, κώφευσαν, παραπλάνησαν , εξαπάτησαν  τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους, ακόμα και για υποχρεώσεις τους απέναντι σε στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα
--- Η μνημονιακή πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αφού έχασε την ευκαιρία να επιδείξει την πραγματική της συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους ,- από ότι τελικά φάνηκε δεν πίστευε σε αυτή - ,  χρεώνεται μια επιφανειακή επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος και στην ουσία ότι βρέθηκε απέναντι σε αυτό τον αγώνα. 

Μετά και την σημερινή εξέλιξη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυναμική η πολιτική πρωτοβουλία που ως δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πήραμε για πρόταση στα αιρετά όργανα της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, για  Διήμερη Πανευβοική κινητοποίηση με πρωτοβουλία της Αυτοδιοίκησης και γενικό «νέκρωμα» του Νομού (απεργία- κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών) συγκέντρωση στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας την μια μέρα και την  επόμενη διαδοχικές συγκεντρώσεις στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας.
Αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία για αυτούς από το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας που στο παρασκήνιο σιγοψιθυρίζουν λόγια αντίθεσης στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και συμπαράσταση στην αγωνιζόμενη κοινωνία, να διαφοροποιηθούν . Δεν το έκαναν  με την υπογραφή τους για έκτακτη σύγκλιση των Δημοτικών και του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού μόνο ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ανταποκρίθηκε θετικά. Ας το πράξουν σήμερα. Και βέβαια αναμένουμε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ στην «αφωνία» που επέδειξαν στην διατυπωθείσα συγκεκριμένη μας  πρόταση , τι συγκεκριμένο έχουν να  αντιπροτείνουν επί του θέματος.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου