Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

H συνέχιση και επέκταση της λειτουργίας του εργοστάσιου της ηλεκτρομηχανικής στην Κύμη Ευβοίας, είναι μέγιστη τοπική και εθνική ανάγκη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με την εκδήλωση της πλήρους συμπαράστασης, στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής  Κύμης για την διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας του ως αδήριτης τοπικής ανάγκης με διαστάσεις εθνικού συμφέροντος, συμμετείχε στην συγκληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης με την παρουσία μαζικών φορέων ο Περιφερειακός  Σύμβουλος της    «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την Στερεά Ελλάδα–ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» κ. Νίκος Στουπής.
Στην παρέμβασή του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης –σύσκεψης κ. Στουπής τόνισε:
«Είμαστε εδώ για  να εκφράσουμε και δια ζώσης την δεδομένη συμπαράστασή μας να μην κλείσει το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής.
Το θέμα δεν αφορά μόνο τους 70 περίπου εργαζόμενους που στις σημερινές δύσκολες συνθήκες θα χάσουν την δουλειά τους. Το θέμα αφορά όλη την ευρύτερη Περιοχή μιας και το εργοστάσιο είναι το μοναδικό που αυτή διαθέτει, συμβάλλοντας όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του στην Τοπική Ανάπτυξη και ταυτόχρονα στην αναπτυξιακή σταθερότητα του συνόλου των τομέων της τοπικής οικονομίας. Το θέμα αποκτά και εθνικές διαστάσεις αφού πρόκειται για μια ουσιαστικά δημόσια επιχείρηση που συνδέετε με τον τομέα της άμυνας της χώρας.

Το πρόβλημα σχετίζεται καθαρά με την πολιτική κυβερνητική βούληση και βρίσκετε στον κοινό παρανομαστή των παρόμοιων προβλημάτων που φαίνεται να ταλανίζουν ιδιαίτερα τον Νομό της Εύβοιας και συνδέονται: με τις μεταθέσεις στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, με τις απολύσεις στη ΣΕΛΜΑ, με τις προσπάθειες αλλαγής χρήσεων των εργοστασίων (ΣΕΛΜΑ, ΑΓΕΤΕ ΚΛΠ), με το φημολογούμενο κλείσιμο ή την υποβάθμιση των Δ.Ο.Υ και Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου, με το κύμα απολύσεων στο εμπόριο κλπ.  Ο Νομός μας βιώνει σε όλο του το μεγαλείο  τις επιπτώσεις  του μνημονίου επί της ζωής μας .
Με την έννοια αυτή ο αγώνας πρέπει να ξεφύγει από τα στενά τοπικά όρια και να μην περιορίζεται σε απλές δημόσιες σχέσεις αιτημάτων με τους αρμόδιους, αλλά να πάρει μαζικό, ενωτικό, πανευβοικό χαρακτήρα ενάντια στην εφαρμοζόμενη σήμερα κυβερνητική πολιτική.
Σε αυτή την προοπτική και μόνο, μαζί με την ανάσα που θα έδιναν για τους εργαζόμενους η υλοποίηση ανοιχτών και υποσχεμένεων συμβάσεων – έργων για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, θα είχε νόημα να ανοίξει οργανωμένα και η συζήτηση για το μακροπρόθεσμο επικερδές και βιώσιμο επιχειρηματικό μέλλον της επιχείρησης με την αλλαγή της μορφής της και την διεύρυνση του περιεχόμενού της.
Σε κάθε των περιπτώσεων πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων σε σταθερή δουλειά και η συνέχιση του παραγωγικού χαρακτήρα του εργοστάσιου.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  και με την έναρξη ανάληψης των καθηκόντων του, θα επιδιώξουμε, σε συνεργασία με τους συμπατριώτες συναδέλφους από τις άλλες παρατάξεις, να συζητηθεί το θέμα και να έχουμε απόφαση συμπαράστασης….»


23-12-2010
Το Γραφείο Τύπου
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
για την Στερεά Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου