Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Να μην αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ για την Νήσο Σκύρο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   
    
Να μην αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ για την Νήσο Σκύρο δηλώνει ο Νίκος Στουπής.
Το θέμα στην Ελληνική Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.   
Σαν να μην έφταναν όλα τα δεινά του Μνημόνιου και οι τραγικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών που κάνουν το «βίο τους αβίωτο», οι κάτοικοι της μοναδικής για την Περιφέρειά μας Νήσου της Σκύρου, είναι αντιμέτωποι με την «δαμόκλειο σπάθη» επιλεκτικής αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ.
Στην τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την κατάσταση στην Ελλάδα, στον Πίνακα 12 (σελ. 47),  προτείνεται μεταξύ άλλων να περιοριστούν τα προϊόντα που είναι σε μειω-μένο συντελεστή ΦΠΑ (σε 6,5% και 13% όπου βρίσκονται τα βασικά είδη διατροφής) και να καταργη-θεί ο μειωμένος συντελεστής που ισχύει σήμερα σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.
Είναι σαφής η αιχμή πως η αναφορά γίνεται για τις ακριτικές και νησιώτικες περιοχές που ο Νόμος 2859/2000 προβλέπει.
Όμως η απομόνωση περιοχών αυτών, ιδιαίτερα των Νησιών όπως η Σκύρος, επιβάλλει ιδιαίτερες αναπτυξιακές πολιτικές, πολιτικές ελαφρύνσεων και στήριξης του εισοδήματος των κατοίκων, αναπτυξιακά κίνητρα προσέλκυσης επενδύσεων και κίνητρα παραμονής των κατοίκων σε αυτές. Είναι πάρα πάνω από σαφές ότι για το συγκεκριμένο θέμα, που αγγίζει μάλιστα τα όρια του Εθνικού, η Κυβέρνηση οφείλει πάραυτα-στις επαφές της με ΔΝΤ και τρόικα–όχι μόνο να μην αναλάβει δεσμεύσεις αλλά να κλείσει εν τη γενέσει της οιανδήποτε συζήτηση περί κατάργησης του ειδικού καθεστώτος για τα νησιά.
Να θέσει επιτέλους και κάποιες «κόκκινες γραμμές» σε αυτό το παζάρι που μόνο εκχωρεί και δίνει.
Ηδη το θέμα του ΦΠΑ συνολικά για ελληνικά νησιά το έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Δημήτρης Παπαδημούλης ήδη από τον Δεκέμβριο του 2010.  

10-01-2011
Το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

  1. "...να κλείσει εν τη γενέσει της οιανδήποτε συζήτηση περί κατάργησης του ειδικού καθεστώτος για τα νησιά..."

    Υπάρχουν όμως και κάποια καθεστωτικά ζητήματα "..για τα νησιά.." που ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ πλἐον ανοχής του "ο δοκών σιωπείν συναινείν."

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    Δεν είναι λοιπόν ΟΥΤΕ θέμα του Δ.Ν.Τ. ΟΥΤΕ εμπόδιο οι συντελεστές ΦΠΑ για την αύξηση των οικονομικών πόρων για τη διαχείρισή των οικονομικών της Εκκλησίας του Δήμου, και την ευμάρεια της μηδέποτε δοριάλωτης Σκύρου.

    Το πρόβλημα είναι ότι τα κόπρανα των κατσικιών μετουσίωσαν σε κοπρίτες ΤΙΝΕΣ εκ των αιρετών αρχόντων, υποκείμενων του εθισμού, να άρχονται της διαιώνισης της φυλής των κοτζαμπάσημδων,
    μετέχοντες εξ ιδίου συμφέροντος στην κατάχρηση και οικειοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας του Δήμου της Σκύρου.

    http://www.panoramio.com/photo/34864686

    για να κάνουν του πολίτη το «βίο .. αβίωτο» και πέραν του αιγιαλού της Σκύρου.

    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή