Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η διαδικασία ανάδειξης θεμάτων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

       


Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες, συναγωνιστές και σύντροφοι.
Οι δυνάμεις της παράταξης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΣΤΕΡΕΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», συνεργάζονται με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, τις δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου-Δημοκρατική Συνεννόηση, δυνάμεις από τον Οικολογικό χώρο, επιστήμονες και τοπικούς κοινωνικούς φορείς  για να φέρουν στην βουλή των Ελλήνων θέματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η διαδικασία ανάδειξης θεμάτων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε ήδη πριν τις εκλογές με την εκπόνηση του περιφερειακού προγράμματος από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ηδη κάποια θέματα, όπως οι ερωτήσεις της Βουλευτού Ηρώ Διώτη για την απουσία της πολιτείας από την καταστροφή του υγροβιότοπου του Δύστου Εύβοιας,  του Νίκου Χουντή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Γκιώνα, του Δημήτρη Παπαδημούλη για την Φωκίδα κ.λ.π., φέρουν την δική μας συμβολή, επεξεργασία και στήριξη, για να αναδειχτούν στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο και για να δημιουργηθεί πολιτική πίεση για να επιλυθούν.
Για πολλά θέματα η Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού της ΡΙΖΟΣΣΕ και οι πολιτικές δυνάμεις που συνεργαζόμαστε στην περιφερειακή παράταξη έχουμε ετοιμάσει σχετική τεκμηρίωση και προτάσεις και είναι στις προτεραιότητές μας να τα αναδείξουμε.
Χρειαζόμαστε την βοήθειά σας και την συνεργασία σας, σε μια αμφίδρομη σχέση. 
Τα πρώτα θέματα που επεξεργαστήκαμε αφορούν τον αναπτυξιακό προγραμματισμό, τις υποδομές,  τα υλοποιούμενα προγράμματα,  το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας κ.λ.π.. Τα θέματα αυτά θα τεθούν και στην Βουλή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην νέα χρονιά καθότι περνούν και στην δική του πλέον αρμοδιότητα.   
Οι πρώτες παρεμβάσεις μας σε αυτό το επίπεδο αφορούν το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Φωκίδας-ΠΑΝΦΩΚΙΣ, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Εύβοιας-Βοιωτίας-Φθιώτιδας, το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ που αφορά και τις ορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, τα ενεργειακά Προγράμματα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ των Δήμων, η πορεία του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας,  οι διαδικασίες του ΕΣΠΑ, τα θέματα υποδομών του ΟΣΕ που διασχίζει την Στερεά Ελλάδα
Η δεύτερη μεγάλη ενότητα θεμάτων που θα ανοίξει η παράταξή μας στο περιφερειακό συμβούλιο  αφορά τα θέματα περιβάλλοντος, η αναβάθμιση της λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου, ο δημοκρατικός  προγραμματισμός, το πρόβλημα του ΑΣΩΠΟΥ, ο Κορινθιακός, Ο Μαλιακός, ο Ευβοικός, η διαχείριση του υδάτινου δυναμικού, τα αγροτικά θέματα, οι  κοινωνικές υποδομές.
Με την επιστολή μας αυτή, σας ενημερώνουμε για τις επιλογές μας και τον σχεδιασμό μας, έτσι ώστε συντονισμένα να επιτύχουμε το καλύτερο, οι δε συνεργάτες σας, να μπορούν πιο εύκολα να προετοιμάζουν τα σχετικά θέματα και τις παρεμβάσεις στο «δικό σας επίπεδο». Χρειαζόμαστε τις δικές σας ιδέες και προτάσεις.  
Σας αποστέλλουμε τέλος το πρόγραμμα της Παράταξης και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που θα το εξειδικεύσουμε σε μια εξάμηνη καμπάνια συζήτησης με τους τοπικούς φορείς (Α΄ εξάμηνο 2011), και για το οποίο παρακαλούμε για τις παρατηρήσεις σας.  
Στερεά Ελλάδα 05-01-2011
Με τιμή
Για την παράταξη ΡΙΖΟΣΣΕ - Νίκος Στουπής
Πίνακας αποδεκτών
1.  Bουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
2.  Νίκος Χουντής-Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
3.  Νότης Μαριάς – Δημοκρατική Συνεννόηση
4. Φίλοι που στήριξαν το ψηφοδέλτιο ΡΙΖΟΣΣΕ (Κείμενο Στήριξης 62 στελεχών στις εκλογές)

Τηλέφωνα / Εmail Eπικοινωνίας  : Για την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού της Παράταξης
·    kgiotas@tee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου