Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Γιάννης Δραγασάκης: Υπάρχει εναλλακτική οικονομική πολιτική

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Λιβαδειά την Τετάρτη 4-5-2011, με ομιλητή τον πρώην Βουλευτή Γιάννη Δραγασάκη.
Στην εκδήλωση, στην οποία μετείχε πλήθος κόσμου,  αυτοδιοικητικοί των Δήμων της περιοχής ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι φορέων, μίλησαν ο γραμματέας της ΝΕ Βοιωτίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ν. Θηβαίος, ο Νίκος Στουπής από την παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ενώ η ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη προκάλεσε ουσιαστικό διάλογο με τους παρευρισκόμενους.

Ο Γιάννης Δραγασάκης ανέλυσε διεξοδικά τον χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης που διαπερνά όλες τις οικονομίες και την χώρα μας.
Αναφερόμενος ο ομιλητής στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κρίσης και τις επιπτώσεις στην χώρα μας τόνισε, πως τώρα πιά δεν μιλάμε απλώς για οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και για την πλήρη αποτυχία του Μνημονίου το οποίο υποτίθεται επιχείρησε να μας σώσει από την χρεωκοπία.
Τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, η άρση των κοινωνικών κατακτήσεων ενός ολόκληρου αιώνα, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η κοινωνικοοικονομική αναδιάρθρωση στην διαστρωμάτωση της ελληνικής κοινωνίας είναι οι πιό αρνητικές πλευρές αυτής  της πολιτικής που εφαρμόζεται από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ότι είχε να δώσει το έδωσε....
Η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική επιχειρεί να ρίξει τα βάρη της κρίσης στα φτωχότερα στρώματα, αυξάνει την ανεργία αλλά και το χρέος, μας έχει βάλει σε ένα διαρκώς επαναλαμβανόμενο φαύλο κύκλο. Συνδυασμένη δε, με την ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής και της ύφεσης, βυθίζει την χώρα μας σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα. 
Αυτή η πολιτική μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με την κινητοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Ευρώπης που οραματίστηκαν μια Ευρώπη της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής, μια Ευρώπη  των εργαζόμενων λαών και όχι μια Ευρώπη των αγορών....».
Ο Νίκος Στουπής εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ μίλησε για τις  επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής  στην περιφέρεια.
«....Πολλά από τα θέματα της καθημερινότητας που μας απασχολούν έχουν μεταφερθεί σαν αρμοδιότητες στο αιρετό  περιφερειακό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουμε. Η μέχρι τώρα λειτουργία του νέου θεσμού, βρίσκεται μακριά από αυτά που πρέσβευε η Αριστερά, δηλ. την ουσιαστική αποκέντρωση, την συμμετοχή των πολιτών στην διαχείριση των κοινών, τον δημοκρατικό προγραμματισμό και την περιφερειακή ανάπτυξη, την διαφάνεια και τον δημοκρατικό έλεγχο. Δικαιώνει όσους από την αρχή είχαμε αποκαλύψει πως η νέα συγκρότηση του κράτους δεν έγινε γιατί οι κυβερνώντες πίστευαν σε αυτή, αλλά στα πλαίσια των οριζόντιων προβλέψεων δημοσιονομικών περικοπών που προέβλεπαν οι απεχθείς συμφωνίες Κυβέρνησης – ΕΕ-ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση θέλει τα Περιφερειακά Συμβούλια «φτωχούς συγγενείς», συνένοχους μιας πολιτικής σταδιακής «κοινωνικής πτώχευσης» σε χωνευτήρι των λαϊκών αντιδράσεων. .
Σήμερα παρά ποτέ, χρειαζόμαστε μια Αυτοδιοίκηση να αντισταθεί στις κυβερνητικές επιλογές, διεκδικητική και μαχητική σε κοινωνικούς αγώνες...Αυτοδιοίκηση που να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης για τους πολίτες και τις ομάδες που πλήττονται από την λαίλαπα του Μνημονίου...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου