Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Γιατί δεν συμμετέχουμε στην συζήτηση για το καλάθι για τα αγροτικά προϊόντα.


Την ώρα που διαλύεται η χώρα και η κοινωνία, την ώρα που οι άνεργοι έφτασαν στο 1.000.000, την ώρα που ετοιμάζεται το δεύτερο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, την ώρα που οργανώνεται η φοροεπιδρομή στις συντάξεις και στους μισθούς, την ώρα που νέοι, άνεργοι, μισθωτοί, γυναίκες, ηλικιωμένοι, αγρότες, επαγγελματίες «φασκελώνουν» στις πλατείες το πολιτικό σύστημα, η εξουσία του ΠΑΣΟΚ σφυρίζοντας αμέριμνα και χωρίς αιδώ,  οργανώνει νέες φιέστες στην Περιφέρεια.    
Αυτήν την φορά, σειρά έχει το κυβερνητικό πρόγραμμα για την αγροτική πολιτική με ένα ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ που το παρουσιάζει στην επαρχία, ο  Υπ. Γεωργίας κ. Σκανδαλίδης
Τι άραγες νάχει το καλάθι  ?
Τι τάχατες θα βάλλουν στο καλάθι ?
Μήπως την αγροτική παραγωγή που δεν υπάρχει?
Μήπως τα αγροτικά προϊόντα που δεν παράγονται γιατί δεν συμφέρει η παραγωγή τους ?
Μήπως τα αγροτικά προϊόντα που δεν μπορούν να διακινηθούν με άλλο τρόπο ?
Μάλλον πρόκειται για ένα καλάθι αδειανό, ένα καλάθι δίχως πάτο, αφού τώρα πια :
- Τελείωσαν οι επιδοτήσεις που απλόχερα μοίραζαν μέχρι χτές πράσινοι και γαλάζιοι υπουργοί, δημιουργώντας εκλογική πελατεία, κουμπαριές, ψηφοφόρους, και άλλα συναφή επαγγέλματα.    
- Δεν υπάρχουν πόροι για αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για την κατεστραμμένη παραγωγή από τις φυσικές καταστροφές στον Σπερχειό. 
- Τελειώνει η Αγροτική Τράπεζα με τα χαμηλότοκα δάνεια που παρείχε στον αγροτικό κόσμο.
- Τελειώνουν οι προστατευτικές πολιτικές στα αγροτικά προϊόντα....  
- Οι λιγοστοί πόροι του Προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής έχουν ήδη κατανεμηθεί...
...................................................................................................................................................................
Και το Περιφερειακό Συμβούλιο ?  ο Περιφερειάρχης ?  
Πριν δέκα μέρες στις 25-5-2001 στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αρνήθηκαν συνειδητά-διότι δεν προλάβαιναν μας είπαν- να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα της οικονομίας και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ με ψήφισμα που έθεσε η παράταξή μας. 
Ήταν τις μέρες που τα όργανα της Ε.Ε., η Μ. Δαμανάκη, ο Όλι Ρεν και λοιποί υπάλληλοι της οικονομικής ολιγαρχίας εκβίαζαν την ελληνική πολιτική ζωή και τα πολιτικά κόμματα  για συναίνεση στα νέα μέτρα που μας ετοιμάζουν. Ήταν τις μέρες που ο πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ ζητούσε συναίνεση και ετοίμαζε την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Τότε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου απέρριψε την πρότασή μας για συζήτηση, ωστόσο σήμερα η ίδια η πλειοψηφία, βρήκε τον χρόνο να οργανώσει εκδήλωση για ένα ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,  μια φιέστα προβολής του  κυβερνητικού έργου.   
Την ώρα μάλιστα που οι άνθρωποι στην πατρίδα μας είναι τρομοκρατημένοι με τα νέα μέτρα, τις αποκρατικοποιήσεις, την φοροεπιδρομή, τις νέες περικοπές. Την ώρα που η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αρνείται να αποτιμήσει την πολιτική του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, αρνείται να αλλάξει ρότα στην πολιτική, αρνείται να διαπραγματευτεί το χρέος, και χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση επιλέγει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 για τα επόμενα 10 χρόνια.
Τώρα ακριβώς η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου συμπεριφερόμενη ως τμήμα της κυβέρνησης, στηρίζει και απολογείται για χρεοκοπημένες πολιτικές.
Ταυτόχρονα η ίδια η πλειοψηφία ξεχνά την εντολή των πολιτών και την ουσία της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης για ένα όργανο της λαϊκής βούλησης στη περιφέρεια και μετατρέπεται σε εντολοδόχο της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Κρίμα.   
Προκαλεί αυτή η πολιτική τακτική.
Προκαλεί η αδιαφορία για τις δραματικές στιγμές που ζει η κοινωνία μας.
Προκαλεί η ιεράρχηση τριτευόντων θεμάτων ως πρωτεύοντα, στο όνομα κομματικής σκοπιμότητας.
Σε κάποιους μάλιστα δεν έφτανε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 2ης Ιουνίου 2011 με τον Σκανδαλίδη στην Λαμία και χρησιμοποιώντας τον θεσμό της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας έστησαν άλλη μία συγκέντρωση την παραμονή για να κάνουν πιο αισθητή την προβολή του κυβερνητικού έργου.
Προκαλεί αυτή η διακυβέρνηση και οι πολιτικές της.
Φαίνεται ότι πολλοί κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν τίποτα από την απόγνωση, την φτώχεια, την ακρίβεια, το άδειο καλάθι της νοικοκυράς. Δεν καταλαβαίνουν ότι τα νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι, την  ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα είδη διατροφής. Δεν καταλαβαίνουν τον θυμό τη κοινωνίας.
Και ύστερα αναρωτιούνται για την απαξίωση των πολιτικών, την αποστροφή της νέας γενιάς και των ανθρώπων από την πολιτική και στα κόμματα. 
Σήμερα ο καθείς και τα όπλα του.
Σήμερα ο καθείς άς λογαριαστεί με την συνείδησή του γι΄ αυτήν την πολιτική. 
Κατανοούμε την αγανάκτηση των πολιτών. Δεν συμφωνούμε από θέσεις αρχής σε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, αλλά και με τις φανφάρες και τις ανέξοδες πολιτικολογίες.
Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δεν συμμετέχουμε στις φιέστες για ένα ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ Προϊόντων σε ένα κατ΄ επίφαση διάλογο του ΥΠΑΑΤ με τους φορείς την ώρα που η κοινωνία αγκομαχά στους δρόμους και στις πλατείες, αμήχανη και θυμωμένη απέναντι στην πολιτική και στους πολιτικούς, που βιώνει την χρεοκοπημένη την πολιτική του Μνημονίου.
Αντίθετα, την ώρα αυτή απαιτείται η μέγιστη πίεση και σαφείς πολιτικές προτάσεις για να μετατραπεί ο  θυμός και η απόγνωση σε πολιτική διαπραγμάτευση, για  αλλαγή πορείας, για επιβολή λύσεων προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας.  
Η κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό που την στηρίζει δεν έχει την νομιμοποιητική βάση για πολιτικές φιέστες, για καταρράκωση των αυτοδιοικητικών θεσμών, για νέα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Οι επιλογές αυτές μεγαλώνουν το ρήγμα κοινωνίας και πολιτικής,  μεγαλώνουν την απόσταση των ανθρώπων  από τους θεσμούς, και θα εξοβελίσουν στο περιθώριο της ιστορίας το πολιτικό προσωπικό.    
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άς μην ζητεί συναίνεση από την αριστερά.
Το ΠΑΣΟΚ έχει πολιτική και σχέδιο που λέγεται ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2
Ας πάρει την πολυπόθητη συναίνεση από την ίδια κοινωνία, άς προχωρήσει σε εκλογές.


1 σχόλιο:

  1. Τουλάχιστον ένα υπόμνημα διαμαρυρίας για την απέχθεια της κατάστασης στη Σκύρο, όπου την ίδια στιγμή που ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ανά διετία δεν επιτρέπεται να καλιεργούν τα χωράφια τους, οι τσοπαναραίοι καταπατούν τη δημοτική χορτονομή ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ επιδοτήσεις για να βόσκουν τα σφαχτά τους στα χωράφια των γεωργών που δεν τους επιτρέπουν να τα καλειεργήσουν, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΚΗ ΞΕΥΤΙΛΑ δεν είναι δυνατόν να την κάνει γαργάρα ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ ούτε το ΚΚΕ ούτε ο ΣΥΝ ούτε και τα κινήματα ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΩ ΑΥΤΟΣ Ο στρουθοκαμηλισμός να παρουσιάζει σαν ψιχάλα της ροχάλες της βροχής την ίδια στιγμή που η καταστροφή του δευκαλίωνα πλησιάζει και στον άλλο κόσμο οι ΜΕΝ θα λένε ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ οι δε άλλοι ΕΚΛΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΟΥΚΙ, τουλάχιστον ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ!!!

    ΕΕΕ όχι!! μπορούσαν να γίνουν και λιγότερα με ΠΟΛΥ περρισότερο όφελος!

    Γιατί ο δήμαρχος εκεί έχει συνειδητή επίγνωση της επιορκείας.

    Η αποσιώπηση αυτή καθιστά επίορκο τον κάθε γνώστη αυτής της κατάστασης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ!

    Μια σκηνοθεσία εμπαιγμού της Εκκλησίας του Δήμου Σκύρου.
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

    ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    Δεν είναι δυνατόν τα δεδομένα της παραδοχής των καταπάτησεων να συμβαδίζουν με μέτρα κατά των καταπατητών ..
    Δημόσια παραδοχή καταπάτησης
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/blog-post_07.html

    από ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ που ξέρει που παν τα τέσσερα αρ. πρ. (16/2010) ΑΚΟΜΑ παρόντων και των ΚΑΒΟΥΡΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή