Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τώρα εκλογές. Να εκφραστεί η λαική βούληση.

Mε αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις και την προ ημηρεσίας διατάξεως τοποθέτηση για αυτές των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Πανεπιστήμιο Στερεάς, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας N.Στουπής δήλωσε:
«...Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο των πολιτικών εξελίξεων με κινδύνους και δυνατότητες. Τον τόνο φαίνεται να δίνει – και αυτό αποτελεί ελπίδα- ο ξεσηκωμένος στους δρόμους λαός, που :

•  αμφισβητεί την  ακολουθούμενη από την Κυβέρνηση πολιτική που μας επέβαλαν τρόικα και ΔΝΤ,
•  αρνείται με αφορμή το μεσοπρόθεσμο και το νέο μνημόνιο να εκχωρήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα  εσωτερικής διακυβέρνησης σε ξένους,
•  αρνείται να ξεπουληθούν δημόσιοι χώροι και λαϊκή περιουσία,
• αρνείται την παραχώρηση στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων (υγεία- εκπαίδευση- κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση) ως θυσία στα συμφέροντα του κεφαλαίου,
•    αρνείται η οικονομική κρίση του συστήματος και των τραπεζών να γίνει εθνική κρίση και κρίση του λαού.
Αυτός ο ξεσηκωμός είναι που επιτάχυνε τις πολιτικές εξελίξεις και ανάγκασε τις δυνάμεις του δικομματισμού – και άλλες πρόθυμες δυνάμεις – αποκαλύφθηκε έτσι και το κατά πόσο πραγματικά  αντιμνημονιακή είναι η ΝΔ - που βλέποντας να μην προχωρούν  οι συμφωνημένοι με τους ξένους σχεδιασμοί τους, βάλθηκαν να χωνέψουν την λαϊκή αγανάκτηση  με όρους που άγγιζαν τα όρια της συνταγματικής εκτροπής, προωθώντας Κυβέρνηση δικομματικής ή περισσότερων κομμάτων  συνεργασίας. Ευτυχώς για τον λαό μας οι εσωτερικές τους αντιθέσεις δεν το επέτρεψαν.
Ο ίδιος αυτός ξεσηκωμός και η λαϊκή πίεση φαίνεται να είναι αυτά που σπρώχνουν και τις εξελίξεις στην μόνη σήμερα πραγματική λύση, τις ΕΚΛΟΓΕΣ, όπου θα αναδειχθούν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί.
Καλούμε τον λαό σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι τέλους, να ματαιώσει τα όποια σενάρια θα προσπαθήσουν να νοθεύσουν την λαϊκή κυριαρχία, και να σπρώξουν τα πράγματα σε περαιτέρω οπισθοδρόμηση. Να επιβάλλει με την πάλη και την ψήφο του, ριζικά διαφορετικές εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου