Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΛΑΧΟΓΕΩΡΓΟΥ ΑΘΗΝΑ




   Η Αθηνά Βλαχογεώργου γεννήθηκε το 1961 στη Χαλκίδα, στη συνοικία Πλάτωμα. Αποφοίτησε το 1979 από το Λύκειο Θηλέων Χαλκίδας. Την ίδια χρονιά γράφτηκε στη Σχολή Δημοσιογραφίας «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή της σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Από την επιστροφή της και μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα. Είναι ιδιωτική υπάλληλος, διοικητικό στέλεχος σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.). Έχει δύο παιδιά, τον Ανέστη 16 και την Εύη 12 χρόνων.
   Από το 1978 ως μέλος της ΚΝΕ πήρε ενεργά μέρος στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, εκπροσωπώντας επανειλημμένα, μαθητικές και φοιτητικές παρατάξεις σε Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων και επιτροπές. Το 1987 αποχώρησε από την ΚΝΕ και υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Συσπειρώσεων Βελιγραδίου, τις οποίες και εκπροσώπησε στο Δ.Σ. των Ελλήνων φοιτητών στο Βελιγράδι.
   Το επόμενο διάστημα συνέχισε να δραστηριοποιείται πολιτικά, πάντα στο χώρο της Αριστεράς και από το 2007 έως σήμερα μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτη.
    Είναι μέλος επί έντεκα χρόνια του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» και διετέλεσε γραμματέας του Δ.Σ. του.
     Από το 1999 συμμετέχει στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολειά όπου φοιτούν τα παιδιά της και διετέλεσε για χρόνια μέλος του Δ.Σ. του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και των 3ου και 6ου Γυμνασίων Χαλκίδας. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Γονέων των παραπάνω Γυμνασίων, οι οποίοι τις τελευταίες σαράντα ημέρες δίνουν τη μάχη για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος που έχει προκύψει και τη διασφάλιση της πρωϊνής λειτουργίας των Γυμνασίων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου