Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Θα αφήσουμε να διαλυθεί το σύστημα υγείας ;

Με σπουδή και στα πλαίσια του νεοφιλελεύθερου πνεύματος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  ερωτοτροπεί με την ανάθεση ενός τμήματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Δημόσιας Ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.  Επικαλείται μάλιστα την τεχνογνωσία των ασφαλιστικών εταιρειών, την εμπειρία αυτών στον ηλεκτρονικό έλεγχο των δαπανών, για να ανοίξει το δρόμο στην ανάθεση της ασφάλισης των ανέργων στον ιδιωτικό τομέα. 
Ο περιορισμός των δαπανών υγείας, κυρίως στις χρόνιες παθήσεις και τα ατυχήματα, όπου η επανάκτηση της υγείας και η αξιοπρεπής διαβίωση των άτυχων εργαζομένων είναι αμφίβολη.
Το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει την σοβαρότερη κρίση, στην μεταπολιτευτική  περίοδο. Η κοινωνία γυρνά την πλάτη στην πολιτική και οι πολιτικοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φαίνεται ότι δεν κατάλαβαν τίποτα από την χρηματοπιστωτική κρίση που πληρώνει τόσο βαριά ο ελληνικός Λαός. Αυτοί συνεχίζουν αγέρωχοι  ανοίγοντας τον δρόμο στα έωλα και κερδοσκοπικά χρηματο-ασφαλιστικά  προϊόντα στο όνομα της ελεύθερης αγοράς.
Μια τέτοια ζοφερή προοπτική αποτελεί σοβαρή θεσμική και πολιτική οπισθοδρόμηση.
Μετά τη μείωση των συντάξεων, που θα είναι μονίμως στην «προκρούστεια κλίνη» του μηδενικού ελλείμματος μέχρι το 2060 τουλάχιστον, κατά τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και του ασφαλιστικού νόμου, μετά τη συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας και τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μάς έρχεται και η σταδιακή παράδοση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην ιδιωτική κερδοσκοπία.
Στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 άς τους δώσουμε μια ηχηρή απάντηση.
Ολοι μας, άς συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός ο κατήφορος της παράδοσης όλων των κοινωνικών κατακτήσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο πρέπει να σταματήσει!
Η αποχή και η παραίτηση δεν είναι λύση.
Φτάνει πιά : O φαύλος κύκλος του δικομματισμού, της εναλλαγής, ο φαύλος κύκλος του ίδιου πολιτικού προσωπικού που κατεδάφισε όλο το κοινωνικό κράτος πρέπει να σπάσει.  
Στερεά Ελλάδα / 13-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου