Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση αρχών και πολιτικών θέσεων στην Λαμία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

Παρουσίαση αρχών και πολιτικών θέσεων έκανε στην Λαμία στις 1/10/2010 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
για την Στερεά Ελλάδα- Πολίτες ενάντια στον Μνημόνιο

Πραγματοποιήθηκε χτες 1-10-2010 στην Λαμία η παρουσίαση αρχών και θέσεων της Περιφερειακή Κίνησης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ–ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» που στηρίζει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, η Δημοκρατική Συνεννόηση, η Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά και η Οικολογία.
Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ –ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ με επικεφαλής τον Γεωτεχνικό Νίκο Στουπή έδωσε στην δημοσιότητα την διακήρυξή της.
Στην διακήρυξη παρουσιάζονται οι βασικές θέσεις που αφορούν τις αρχές συγκρότησης της παράταξης μπροστά στις περιφερειακές εκλογές καθώς επίσης και το πρόγραμμα του σχήματος για την Περιφερειακή Πολιτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» μίλησαν οι Νότης Μαριάς εκ μέρους της Δημοκρατικής Συνεννόησης και ο γρ. της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Δ. Βίτσας. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμίας Β. Κυριακάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Παρνασσού Χ. Μουτσανάς, ο υποψήφιος σύμβουλος Μηχανικός Αλ. Βούλγαρης, οι γραμματείς των ΝΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Βοιωτίας (Ν. Θηβαίος), Φωκίδας (Άκις Κοιβαρης), Φθιώτιδας (Χ. Παρμενοπούλου) που συντόνισε την συζήτηση, Εύβοιας (Β.Αυλωνίτης), στελέχη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ο Κ. Γιώτας-Μηχανικός, ο Θ. Γρεβενίτης-Δ/ντής Γεωργικής Ανάπτυξης, ο Πάνος Ρήγας από την ΚΠΕ του ΣΥΝ, πλήθος Γεωτεχνικών, στελέχη της παράταξης, στελέχη της Ομάδας Σχεδιασμού του Προγράμματος κ.λ.π.. Μήνυμα στήριξης στην Συνεργασία-Πολίτες ενάντια στο Μνημόνιο  έστειλε ο Η. Καλύβας–Γεωτεχνικός και υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών.  
Ο Νότης Μαριάς εκ μέρους της Δημοκρατικής Συνεννόησης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο εγχείρημα της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στην Στερεά Ελλάδα και αναφέρθηκε στα θέματα της πολιτικής συγκυρίας, στις επιπτώσεις από την εφαρμογή του μνημονίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα τρομακτικά προβλήματα που δημιουργεί σε ευρύτερα στρώματα που ελληνικού λαού. Οι περιφερειακές εκλογές δεν μπορούν παρά να αναφέρονται στα θέματα αυτά, και ταυτόχρονα αποτελούν και ένα πρόκριμα για την συνάντηση των δυνάμεων του Συνασπισμού, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Οικολογίας με τον χώρο σοσιαλιστικής αριστεράς τις δυνάμεις που ήδη αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ. Κορυφαία έκφραση αυτής της τάσης είναι τα ενωτικά ψηφοδέλτια στην περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον Α. Μητρόπουλο, στην Στερεά Ελλάδα και αλλού. Οι διεργασίες που γίνονται αυτήν την εποχή σε όλη την Ελλάδα, έχουν στόχο να διαμορφωθεί ένα ευρύτατο μέτωπο αριστερής εναλλακτικής πολιτικής. 
Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Δημήτρης Βίτσας, αναφέρθηκε στις περιφερειακές εκλογές, στις επιπτώσεις των συντηρητικών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στις κοινωνικές ανακατατάξεις και στην περιθωριοποίηση  μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού που δημιουργεί η σκληρή οικονομική πολιτική. Ο τόπος χρειάζεται να φτιαχτεί ένα ευρύτατο μέτωπο δυνάμεων που θα αντιπαρατεθεί με τις συντηρητικές πολιτικές. Οι  περιφερειακές εκλογές αποτελούν κορυφαία πολιτική μάχη και για την αριστερά. Για τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το πεδίο δοκιμασίας και επιλογής για την συνεργασία των δυνάμεων που αντιτίθενται στις συντηρητικές πολιτικές και που  επιδιώκουν να δώσουν μια άλλη προοπτική στον τόπο.
Δομικάζουμε τόνισε ο Δ. Βίτσας στην Αττική, στην Στερεά Ελλάδα, και αλλού την δυνατότητα να συναντηθούν και να συνεργαστούν οι δυνάμεις από την σοσιαλιστική αριστερά, την ριζοσπαστική οικολογία, την  ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά, τα κινήματα.  
Στην Στερεά Ελλάδα το ψηφοδέλτιό μας έχει αυτήν την στόχευση, αυτές τις θέσεις προβάλλουμε. Παράλληλα στις περιφερειακές εκλογές καταθέτουμε τις θέσεις μας για την αποκέντρωση, για μια νέα περιφερειακή πολιτική και ανάπτυξη μέσα από το Δημοκρατικό Προγραμματισμό.
Αναφερόμενος στο Ψηφοδέλτιο της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-Πολίτες ενάντια στο Μνημόνιο» μίλησε ιδιαίτερα για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Στουπή, την σεμνότητα στην αγωνιστική του διαδρομή, την παρουσία και δράση του στην αριστερά και στην συμμετοχή στους περιβαλλοντικούς αγώνες στην Εύβοια.  
Στην εκδήλωση μίλησε ο Κώστας Γιώτας που αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η περιφερειακή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Η παράταξή μας είναι η μοναδική που παρουσιάζει ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο για την Περιφέρεια, την περιφερειακή Πολιτική, το Δημοκρατικό Προγραμματισμό, το περιβάλλον, την κοινωνική οικονομία.
Τόνισε ιδιαίτερα τα 16 σημεία πολιτικής που θέτει η Αριστερά στην Στερεά Ελλάδα και που αποτελούν τα σημεία αιχμής για μια ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση,  την αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάπτυξη. Με τις θέσεις αυτές η αριστερά επιδιώκει να ανοίξει ένα σοβαρό διάλογο, την ώρα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι παρατάξεις στην περιφέρεια επιδίδονται σε διαδικαστικά θέματα περί των περιφερειακών εκλογών.      

Το Γραφείο τύπου
Λαμία 1-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου