Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΙΒΕΡΙ NAI ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  Στερεάς Ελλάδας «ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»



NAI  ΣΕ  ΕΝΑ  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ  ΠΡΟΤΥΠΟ   ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ  ΔΕΗ  ΜΕ  ΠΡΑΣΙΝΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Με αφορμή την ανακοίνωση-κάλεσμα  της Τοπικής Επιτροπής ΕΤΕ ΔΕΗ / ΑΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ σχετικά με την «προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων του Ενεργειακού Κέντρου Αλιβερίου και υποστήριξης της πολύπλευρης ανάγκης για περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίησή του…με την ένταξη στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ Α.Ε. την κατασκευή και 2ης Μονάδας Φυσικού Αερίου»,
ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Νίκος Στουπής έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου αναβάθμισης του σημερινού προβληματικού  Ενεργειακού  πυρήνα Αλιβερίου σε Πρότυπο Πράσινο Ενεργειακό Κέντρο  με φορέα μια Δημόσιου χαρακτήρα ΔΕΗ και χωροταξικό προσδιορισμό τον χώρο πέριξ των ιδιόκτητων εκτάσεων που αυτή κατέχει στις εκτάσεις του παλιού ορυχείου- όπως το Περιβαλλοντικό Κίνημα της Περιοχής προτείνει και η ΔΕΗ φαίνεται κατ αρχήν να αποδέχεται- αποτελεί πολύ σοβαρή και με σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά πρόταση.
 Το φωτοβολταικό πάρκο, το μικρό υδροηλεκτρικό Μανικίων, η πιθανότητα αιολικού πάρκου με τα παράλληλα συνοδά έργα, ιδιαίτερα αυτά του μετασχηματισμού του Κλιμακίου Μεταλλικών Κατασκευών σε Μονάδα Υποστήριξης ΑΠΕ και της ίδρυσης Εκπαιδευτικής Μονάδας για τις ΑΠΕ και η ίδρυση  2ης Μονάδας Φυσικού Αερίου εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο   το αίτημα που προβάλλουν οι εργαζόμενοι .
Μια τέτοια προοπτική ανάπτυξης :
·           Αποτελεί διέξοδο στο εμφανιζόμενο οδυνηρό φάσμα της ανεργίας
·           Υποστηρίζει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής.
·           Αντιμετωπίζει θετικά την γενικότερα περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής
·           Προβάλει ως αίτημα διεκδίκησης και αντίστασης ενάντια στις μνημονιακές επιλογές  Κυβέρνησης – ΕΕ–ΔΝΤ που προωθούν την πλήρη απελευθεροποίηση του τομέα της Ενέργειας από την ελάχιστη - με την σημερινή της μορφή - διάσταση της  ως Δημόσιου Αγαθού.
Με την έννοια αυτή η συγκρότηση ενός μετώπου Εργαζομένων–Περιβαλλοντικού Κινήματος –Επιστημόνων – Νέων και ευρύτερα του λαού της Περιοχής, για την συνολική προώθηση του σχεδίου για το Πράσινο Ενεργειακό Κέντρο του Αλιβερίου,  αποτελεί πρωταρχική ανάγκη.
Σε ότι με αφορά προσωπικά και τον συνδυασμό μου, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε  και να αγωνιζόμαστε για μια τέτοια αναπτυξιακή πολιτική προς όφελος της περιοχής, των εργαζομένων και των κατοίκων της, του περιβάλλοντος. Μια σαφής δέσμευση όλων των υποψήφιων Περιφερειαρχών στην προώθηση αυτού του αναπτυξιακού σχεδιασμού  είναι καθαρό πως  μπορεί να τον ενισχύσει. Εμείς το πράττουμε!

ΑΛΙΒΕΡΙ  5/10/2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου